O zi cu ghinion!!!

            Azi daca nu ati uitat e marti 13. Pana acum un an nu am stiut ca aceasta zi e cu ghinion , eu stiam de "Vineri 13" , dar ceilalti stiau despre "Marti 13" , asa ca atunci cand am venit acasa am cautat pe net informatiI despre aceste 2 zile.
            Incepem cu numarul 13 , de ce credeti ca e un numar cu ghinion??? primul semn este ca la Cina cea de Taina au fost la masa 13 persoane cei 12 apostoli si Iisus , dupa masa Mantuitorul a fost tradat si rasticnit. O alta poveste dintr-o alta religie spune ca a fost o mare petrecere in Walhala unde au venit 12 zei , al 13-lea Loki (zeul intunericului) nu a fost chemat iar la sfarsitul petrecerii acesta l-a omarat pe cel mai puternic zeu (echivalentul lui Zeus) astfel Walhala a fost distrusa. La Tarot carte 13 este cartea Moartea XIII care arata ghinionul. In alte tari , strazile , casele sau apartamentele nu sunt notate cu numarul 13 , oamnei prefera sa noteze "12 bis" in locul lui 13.
             Acum sa va spun cum e si cu ziua de marti. Ziua de marti ca si cea de sambata sunt zile cu 3 ceasuri rele , ce inseamna asta??? pai o sa va spun eu. Este vorba de o regula a astrologiei orare , dar ca sa intelegeti mai bine o luam cu inceputul. In astrologie , lungimea orelor – denumite „ore planetare” - nu este aceeasi cu cea deja cunoscută de 60 de minute si nu fiecare zi începe cu aceeasi oră. Nu vă gânditi la un ceas obisnuit care arată orele si minutele, ci la un ceas special, care nu arată cifre, ci planete. Fiecare zi incepe cu o anumita ora careia ai apartine o anumita planeta. Planetel Marte si Saturn sunt considerate malefice. Ziua de marti incepe cu ora care apartine planetei Marte ceea ce inseamna ca pe parcursul zilei ora planetei Marte se va mai repeta de 2 ori in total 3 , 3 ceasuri rele care apartin planetei Marte , iar la ziua de sambata e la fel doar ca aceasta incepe cu ora care apartine planetei Saturn o alta planeta malefica.
              Impreuna cele 2 semne aduc ghinionul.
              Cat despre ziua de "Vineri 13" se spune ca nava britanica "Friday the 13th" a plecat in prima sa calatorie pe mare intr-o zi de vineri, 13. Din acel moment nava a disparut, iar nimeni nu stie nimic de ea.
               Si ziua de "Marti 13" si ziua de "Vineri 13" e cu ghinion doar ca fiecare apartine unei zone , noi credem in "Marti 13" iar americanii cred in "Vineri 13".
                Pentru mine ziua de azi a vut ceva ghinion datorita unei probleme de mate la care m-am chinuit , vinovata fiind chiar problema care nu a fost scrisa bine , in rest nu am avut ghinioane prea mari , dar ziua inca nu s-a terminat.

5 Pareri:

Castiel spunea...

da care ghinion!!?? ..nu exista asa ceva!!.. vineri 13.. marti 13....sunteti voi nerozi!!..nu exista ghinionul pisicii negre.. is numa prostii inventate!!.. si nu stiu cum e posibil sa creada lumea asa ceva!! :)) :))

WaLy spunea...

@Black Angel Tu crezi ca eu cred in toate prostiile astea , absolut deloc , pe mine pe intereseaza cercetare si am vrut sa vad de unde a plecat chestia asta si in al doilea rand trb sa postez si eu ceva :))

Beatriz. spunea...

lol...si eu am aflat acum vreo ora ca e chiar marti 13. Si prima data m-a apucat rasu'.
Pana acum nu am avut o zi proasta, dar...dupa cum spuneai si tu, ziua inca nu s-a terminat :)). Deci sa ne asteptam la ce e mai rau :))

Fetita Junglei13 spunea...

Iubesc Marti 13 si am sa scriu de ce:
sunt nascuta Marti, 13, undeva intre ora 1:10-1:15, 1 am echivalent cu 13 ziua. Eu ce sa fac acum,ca, daca ma iau si dupa faprul ca sunt si ceasurile alea rele? Sunt pizica neagra, piaza rea? Vaiiii si aoleuuuu, ca nici nu stim in ce interval sunt ele.Am avut intr-o Marti tot felul de peripetii,cineva imi zice "e Marti, 3ceasuri rele".Ma uit in geanta,3 ceasuri aveam de dus la reparat, i-am zis "da, stiu uite-le"
Glumeam,asta e,imi place 13.Nu e niciun ghinion,cu cat crezi mai mult,cu atat cred ca vine mai repede.

WaLy spunea...

@Fetita Junglei13 Stai mai linistita ca nu sunt reale chestiile astea sunt doar prosti , am pus si eu pentru ca mi s-a parut ceva interesant cauza aparitiei acestor mituri si trebuia sa postez si eu ceva.
App...nici eu nu cred in astea.

Trimiteți un comentariu

Astept parerile voastre!!!