O clasa intreaga din Ploiesti e in greva din cauza unei fetite. Cine este eleva care i-a speriat pe profesori si parinti

Scandal urias intr-o scoala din Ploiesti, unde elevii unei clase primare fac greva de o saptamana si lipsesc de la toate orele.

Parintii nu-i mai trimit la scoala, de teama unei fetite cu un comportament, spun ei, neadecvat.




Parintii nu-i mai trimit la scoala, de teama unei fetite cu un comportament, spun ei, neadecvat.
Fata este greu de stapanit, recunoaste chiar si invatatoarea: i-ar fi smuls parul unei colege, pe alta ar fi alergat-o cu o foarfeca iar altor colegi le-ar fi taiat hainele. Parintii au facut plangeri la politie si la inspectoratul Scolar. La randul lor, tatal si mama elevei s-au plans la Consiliul Discriminarii, revoltati ca invatatoarea le-ar fi spus celorlalti copii ca fetita lor are tulburari de comportament.
"Asta e un cordon taiat, asta e o curea de la ceas, asta e un stilou, unul dintre stilouri, iar asta este smulsa din capul unui elev", a povestit o invatatoare.

"Sigur nu-i mai aducem, pentru ca copilul meu, timp de o saptamana, a fost tras de par. Ii pun sandvisuri si i le mananca, sta si nemancat si batut" a povestit mama unui elev.
Ca sa-si poata dovedi afirmatiile, parintii copiilor au instalat in clasa o camera de supraveghere.
"Din septembrie si pana acuma s-a lasat cu batai, cu intepaturi, cu aruncat iaurt, spirt, in timpul orei strans de gat, tras de par.//cu parintii fetitei nu se poate discuta", a declarat Tatiana Banutiu mama unei eleve
Tatal feteI: Momentan se simte rau, o duc la mama ei.
Reporter: Parintii se plang ca are un comportament...
Tatal fetei: E dreptul lor.


Eleva a venit in toamna de la o alta scoala tot ca urmare a problemelor de comportament, spune invatatoarea. "A venit cu foarfeca. Am incercat sa o iau, am rugat-o, nu doar eu, mai multe cadre didactice, fetita nu a vrut sa ne-o dea" a declarat invatatoarea fetei.
"I-am recomandat familiei consiliere psihologica si a urmat din octombrie pana in martie. A si inceput un tratament medical", a declarat Maria Vasilescu, director Scoala "Andrei Muresanu" Ploiesti
Inspectoratul Scolar Prahova face deja cercetari in aceast caz insa nu e de acord cu o mutare disciplinara. "Cristina este un copil caruia ii place scoala foarte mult, vrea sa invete, deci este un copil ca toti ceilati care trece la un moment dat printr-o problema afectiva sau de relationare."
Parintii elevei intentioneaza deja sa isi transfere copilul in alta parte.

Articol preluat de pe: www.stirileprotv.ro

Ceva tipic Romania, doar la noi este posibil ca un copil cu probleme mentale sa mearga la scoala alaturi de copii normali. 
Cum credeti voi domnii psihologi ca o sa se integreze un copil cu probleme grave de comportament intr-un colectiv cu copii normali. Profesorul nu este psiholog, si in concluzie nu stie cum sa abordeze un astfel de copil, care te poate omora si are o scuza "E nebun!" (spre exemplu). In plus copiii, chiar daca ar avea bunavointa, nu vor putea sa socializeze in mod normal cu un astfel de elev. 
Cu un orb, un schiop, un copil in carucior sau fara maini, te poti intelege si il poti integra intr-un colectiv, dar pentru o persona cu probleme  mentale ai nevoie de o scoala speciala si de cadre specializate.
KurtmannKurtmann

0 Pareri:

Trimiteți un comentariu

Astept parerile voastre!!!